PDF

 

Download: PDF PDF

 

 

Home > Gerealiseerde projecten > Poptahof

 

Poptahof - Delft

Na een jaren durende negatieve spiraal startten Woonbron en de gemeente Delft in 2005 een ambitieus vernieuwingstraject gericht op meer diversiteit. De Poptahof moet weer een buurt worden waar oude én nieuwe bewoners prettig wonen en leven en waar ondernemers en winkeliers weer succesvol zaken kunnen doen. Als onderdeel van deze grootschalige vernieuwing hebben wij in 2006 de selectie gewonnen voor het groot onderhoud en nieuwbouw van de flat Grutto, de eerste fase van de herstructurering die bestaat uit de renovatie en nieuwbouw van 1000 woningen.

 

Duurzaamheid
Poptahof is één van de projecten in Delft dat deelneemt aan het Europese project Sustainable Energy Systems in Advanced Cities (SESAC). Doel van dit project is te laten zien hoe de lokale economie kan bloeien terwijl er tegelijkertijd minder CO2 uitgestoten wordt. Bij de Poptahof is dit vertaald naar innovatieve energiemaatregelen bij zowel nieuwbouw als renovatie van gebouwen. Na renovatie en nieuwbouw van de Grutto is het wooncomplex Purper ontstaan.

Eind 2012 ontving Woonbron met haar samenwerkingspartners voor Purper de Haaglanden Woonaward “sociaal met smoel”. < Terug

s